Угода про співпрацю між ДВНЗ “Прикарпатський університет імені Василя Стефаника” і ЦМКЛ

Прикарпатський національний університет відкрив нову освітню програму – «Медична фізика» на спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали» .  Вона передбачає підготовку студентів з дисциплін, які дотичні до медицини, біології та біомедичних технологій. Ректор університету Ігор Цепенда та головний лікар Івано-Франківської Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк підписали угоду про співпрацю (завантажити в pdf)  між установами в науковому та освітньому напрямках.

  Ця угода – це черговий етап для університету, який спрямований на поглиблення наукових зв’язків не тільки з науковими інституціями, які пов’язані з бізнесом, а й з медициною.  Ми розпочинаємо дуже цікавий проект наукової співпраці з провідним медичним закладом Прикарпаття, який спрямований на залучення досвіду науковців нашого університету, в першу чергу фізико-технічного факультету.

   Науковці Прикарпатського національного університету впродовж останніх років беруть активну участь в проектах, які фінансуються Європейським Союзом, НАТО та іншими інституціями, які зосереджують свою увагу на покращенні медичного обладнання, а також введення нових технологій в лікувальну справу.
  Співпраця між установами здійснюватиметься через покращення якості візуалізації результатів прикладів медичної діагностики, розроблення та вдосконалення методик психологічної та фізичної реабілітації. Через дослідження фізичних властивостей біологічних тканин з метою створення неінвазивних методів діагностики, а також через спільні дослідження та наукові конференції.

   Одним з основних результатів співпраці буде створення спільної науково-навчальної лабораторії. Це дасть змогу ефективніше підготувати студентів та надавати фахову інженерну допомогу лікарям у вдосконаленні результатів прикладної діагностики в інтерпретації тієї інформації, яку надають ці прилади, у розробці нових методів, і тп.

Угода_про_співпрацю_ЦМКЛ