Ми у тридцятці найкращих університетів за міжнародним рейтингом U-Multirank

За результатами міжнародного рейтингу U-Multirank 2021 Прикарпатський національний університет займає 29 місце серед університетів України.

Загалом у 2021 році до цього міжнародного рейтингу, як і минулого року, увійшло лише 76 університетів України. Позитивні оцінки Прикарпатського національного університету за усіма п’ятьма групами критеріїв міжнародного рейтингу U-Multirank 2021 свідчать про гармонійний різносторонній розвиток університету з орієнтацією як на якісну освіту, так і на розвиток наукової діяльності, міжнародної співпраці та розвиток регіону.

Нагадаємо, що U-Multirank – це багатовимірний, керований користувачами міжнародний рейтинг вищих навчальних закладів. У ньому порівнюються результати діяльності вищих навчальних закладів за п’ятьма критеріями університетської діяльності: (1) навчання та викладання, (2) наукові дослідження, (3) передача знань, (4) міжнародна орієнтація та (5) залучення регіональних ресурсів Веб-інструмент U-Multirank дозволяє проводити порівняння на рівні університету в цілому та на рівні конкретних навчальних програм.

На основі емпіричних даних U-Multirank порівнює заклади зі схожими інституційними профілями («подібні з подібними») і дозволяє користувачам формувати власні персоналізовані рейтинги. Відсутність студентів-іноземців у ПНУ зіграла на пониження рейтингу на один пункт у порівнянні з минулим роком.

Першоджерело: http://surl.li/affak