Вітання з Днем науки!

Шановні колеги-науковці, вчені, науково-педагогічні працівники, наукові співробітники! Докторанти, аспіранти та студенти!

Вітаємо усіх зі святом – Днем науки в Україні. Це день вшанування наукових традицій, досягнень вчених, які своєю копіткою щоденною працею впроваджують новітні технології, примножуючи інтелектуальний потенціал вітчизняної та світової науки.

Прикарпатський національний університет є сьогодні класичним університетом, який по праву вважається не лише лідером серед закладів вищої освіти в регіоні, а й центром наукової думки.

Нині наш Університет посідає друге місце серед закладів вищої освіти України у міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2022, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Також входить у ТОП-10 серед ЗВО України міжнародного рейтингу U-Multirank , займає 12-е місце в рейтингу вітчизняних закладів вищої освіти за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Прикарпатський вже кілька років поспіль входить у ТОП-20 кращих університетів України, у ТОП-10 кращих класичних університетів України, ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України та є ЛІДЕРОМ рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківщини.

Накопичений потенціал не одного і не двох років, а десятиліть, сьогодні дозволяє говорити про те, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника увійшов у когорту провідних університетів України. Це – величезний успіх всього нашого колективу.

Війна, розв’язана Росією проти України, породила нові виклики для Української держави і суспільства, а отже і для вітчизняної науки.

Сьогодні вся наша наукова спільнота гідно тримає свій освітній та науковий  фронт,  продовжує самовіддано працювати над виконанням завдань, які постали у зв’язку з новими реаліями, надає всіляку підтримку обороноздатності нашої країни, проводить благодійну і волонтерську діяльність. Низка науковців Прикарпатського нині у складі підрозділів ЗСУ та територіальної оборони самовіддано захищають рідну землю.

Наукова спільнота Прикарпатського сьогодні висловлює щиру вдячність закордонним науковим установам і організаціям, які висловили свою підтримку Україні й надали та продовжують надавати всіляку допомогу. Таких прикладів дуже багато.

З нагоди Дня науки щиро бажаємо усім, хто пов’язав з наукою своє життя, здоров’я, миру і добра, творчої наснаги, плідної праці, успіхів і невичерпної віри у нашу перемогу. Нехай всі ваші знання і талант слугують на благо України.

Спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі! Вистоїмо, переможемо!

Щира вдячність нашим захисникам, які не шкодуючи свого життя боронять Україну, боронять наше майбутнє!

Слава Україні! Слава її Героям!

 

Ректорат