Зустріч з питань співпраці в грантових програмах на базі Івано-Франківського національного медичного університету

На запрошення ректорату ІФНМУ організовано семінар із запрошенням завідувача нашої кафедри, професора Любомира Никируя, який неодноразово вигравав грантові проєкти – повідомляє сайт університету. Він поділився досвідом з колегами з Медичного університету.

«Ми організували таку першу зустріч з професором Любомиром Никируєм, який неодноразово вигравав грантові програми, який знає, в який напрямок скерувати свою увагу та де можливі успіхи участі в грантових програмах. Бо можна багато проєктів писати безрезультатно», – каже Марія Грищук, проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки).

Любомир Никируй поділився досвідом, на що звернути увагу, пишучи грантові проєкти та де знайти інформацію про можливу участь у таких проєктах.

«Зараз в умовах війни надзвичайно складно самим коорднувати грантову програму, але долучитися до програм, які вже існують і співпрацювати з ними – це дуже добре», – додала проректорка.

До слова, спікер деякий час завідував відділом інтелектуальної власності.

«Займався я багато чим. До прикладу, є головним редактором журналу з фізики, який входить в Web of Science, Scopus. Приблизно з 2009 року почав заглиблюватися у європейські грантові проєкти. Вигравав гранти по НАТО на 240 тисяч євро, тобто були й величезні проєкти, де ми брали участь.

Також у нас було багато партнерств. Досвід є великий. Це вже не говорячи про наші міністерські проєкти, бо там беремо участь постійно», – ділиться науковець.

Любомир Никируй каже, що досвідом ділиться часто, зокрема з 2011 року завідує контактним пунктом по програмі «Горизонт 2020».

«Моїм завданням було їздити по українських університетах та розповідати про умови участі в проєктах, правила та історії успіху», – підкреслив він.