Зустріч з учнями Зеленського ліцею

17 лютого 2023 року у проєкті ”Університет для учнів”, який традиційно організовує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, взяли участь учні старших класів та вчителі Зеленського ліцею Зеленської сільської ради Верховинського району. Зустріч у дистанційному форматі організували науково-педагогічні працівники Фізико-технічного факультету (ФТФ). Модератором заходу виступила провідний фахівець Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Галина Михайлівна Волощук.
На початку зустрічі Галина Михайлівна в презентаційній доповіді ознайомила учнів та вчителів Зеленського ліцею зі структурою Університету та його потужним потенціалом, який має істотне значення для розвитку Івано-Франківського регіону, розповіла про міжнародну і грантову діяльність Університету, унікальні стипендіальні можливості студентів, можливості навчання за програмами подвійних дипломів та детально представила структуру основних підрозділів Університету, освітні програми та спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти на освітньому рівні бакалавр. Учасникам заходу також представлено проєкт Вступу до закладів вищої освіти (ЗВО) у 2023 році та деталізовано умови проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) щодо обов’язкових предметів та блоків предметів на вибір, типів завдань у блоках і часу проходження НМТ.
Учасникам заходу детально представлено освітні програми нашого факультету, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти на бакалаврському та магістерському рівні.
Завідувач кафедри професор Никируй Любомир Іванович розповів про освітні програми ”Медична фізика” і ”Матеріали та пристрої відновлювальної енергетики”, навчання на яких відбувається за спеціальністю 105 Прикладна фізика та наноматеріали. Любомир Іванович представив освітні компоненти ОП, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти в галузі природничих наук, окреслив переваги навчання, розповів про організацію науково-популярних лекцій для студентів кафедри ФХТТ провідними науковцями зарубіжних ЗВО, відомих випускників кафедри та міжнародну грантову діяльність та міжнародну співпрацю із закладами вищої освіти США та Європи. Зустріч пройшла в  дружній атмосфері, учні дізналися багато цікавого про Університет та освітні програми Університету.