19 жовтня в Україні вдруге відзначатимуть День відповідальності людини

19 жовтня в Україні вдруге відзначатимуть День відповідальності людини на державному рівні. Цей день Верховна Рада України запровадила у 2021 році з ініціативи Фонду родини Богдана Гаврилишина.

Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке, починаючи з 2021 року, відзначатиметься щороку 19 жовтня у день народження Богдана Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини». Метою відзначення поширення цінностей відповідальності в українському суспільстві, а також вшанування пам’яті видатного українця.

З кінця лютого 2022 року наша держава живе в стані повномасштабної війни. Відтоді українське суспільство проходить безліч трансформаційних процесів, учиться взаємодіяти, оперативно реагувати на виклики нової реальності. Відбувається зростання сильної самосвідомої нації, яка попри надскладні часи, дорослішає, мудрішає та розвивається. Відповідальність сьогодні стає фундаментом усіх дій, що спрямовані на боротьбу та перемогу України. Ці дії йдуть від людини до людини і як зернятка соняха, засіюють нашу землю, щоб на ній проростало життя. Саме про життя і про людей, які за нього борються, і є День відповідальності людини. А матеріали, які ви можете використати для своїх ініціатив із відзначення, надихнуть і нададуть сил тримати переможний вектор.

 

Сподіваємось, ці матеріали стануть вам у пригоді. А 19 жовтня, у День відповідальності людини, давайте почуємось у соцмережах. Позначайте нас у постах та історіях про свої ініціативи.

Відповідальність за близьких, за себе, за свою родину і країну у кожній нашій дії. Росте і примножується, а значить переможемо!