Зустріч учнів Зеленського ліцею Верховинського району з науково-педагогічними працівниками кафедри в рамках профорієнтації

25 березня 2024 року у проєкті ”Університет кар’єри”, який традиційно організовує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, взяли участь учні 11-их класів та вчителі Зеленського ліцею Зеленської сільської ради Верховинського району.

Учні старших класів у супроводі керівника відділу освіти, культури, молоді та спорту Зеленської сільської ради Любов Миколаївни Маротчак відвідали Фізико-технічний факультет.

Майбутні абітурієнти мали можливість детально оглянути лабораторну базу та познайомитися із науково-педагогічними працівниками Фізико-технічного факультету. Відвідали вони також і  кілька лабораторій кафедри фізики та хімії твердого тіла.

Завідувач  кафедри, професор Никируй Любомир Іванович показав учням старших класів лабораторію тонких плівок та електронної мікроскопії, а також розкрив основні особливості освітньої програми “Прикладна фізика та наноматеріали”. Любомир Іванович  навів переваги навчання на даній ОП, розповів про потрібність випускників на ринку праці, наукову роботу до якої залучаються здобувачі кафедри, міжнародну грантову діяльність та міжнародну співпрацю із закладами вищої освіти США та Європи.

Професор кафедри  Горічок Ігор Володимирович продемонстрував учням ліцею лабораторію технологій тонких напівпровідникових плівок в якій проводиться синтез хімічних сполук.  Ігор Володимирович продемонстрував та пояснив принцип роботи основного обладнання яке використовується для синтезу хімічних елементів.

Аспірант кафедри фізики і хімії твердого тіла Балан Володимир показав гостям лабораторію молекулярної фізики та термодинаміки та продемонстрував лабораторне обладнання для проведення лабораторних робіт і наукових досліджень.