Профорієнтаційна зустріч з учнями старших класів ліцеїв Рожнівської сільської ради Косівського району

20 березня 2024 року на Фізико-технічному факультеті відбулася профорієнтаційна зустріч в рамках проєкту ”Університет для учнів”, який  організовує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Зустріч була проведена науково-педагогічними працівниками фізико-технічного факультету та проходила в дистанційному форматі. Модератором даного заходу виступила провідна фахівчиня Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Галина Михайлівна Волощук. У зустрічі взяли участь учні старших класів та вчителі ліцеїв і гімназій Рожнівської сільської ради Косівського району.

На початку зустрічі з презентаційною доповіддю виступив проректор з науково-педагогічної роботи Лапковський Едуард Йосипович, який представив майбутнім абітурієнтам інформацію про структуру Університету та його високі рейтингові показники, які на сьогодні мають важливе значення для розвитку освітнього і наукового потенціалу Івано-Франківського регіону та спрямовані на покращення якості освітнього процесу, зокрема інтеграції Університету до Європейського простору вищої освіти.

В рамках цієї зустрічі Завідувач  нашої кафедри, професор Никируй Любомир Іванович, розповів учасникам заходу про особливості освітньої програми ”Прикладна фізика та наноматеріали” та її спрямування на два перспективні практичні напрямки: медичну фізику та відновлювальну енергетику. Було представлено широкий спектр блоків вибіркових освітніх компонент за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за даною ОП, поінформовано про унікальні можливості проходження практик на базі медичних закладів та компаній з обслуговування систем відновлювальної енергетики, можливості подальшого працевлаштування випускників, організацію науково-популярних лекцій для студентів кафедри ФХТТ провідними науковцями зарубіжних ЗВО, відомих випускників кафедри, міжнародні контакти та  перспективи подальшої міжнародної співпраці із закладами вищої освіти США та Європи.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, учні дізналися багато цікавого про структуру Університету та освітньо-професійні програми фізико-технічного факультету.