Відбувся День відкритих дверей на нашому факультеті

31 березня 2023 року на фізико-технічному факультеті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся День відкритих дверей. В заході взяли участь учні 10-их та 11-их класів закладів загальної середньої освіти м. Івано-Франківськ. До організації заходу також були залучені здобувачі вищої освіти бакалаврських освітніх програм ФТФ.

На початку зустрічі перед майбутніми абітурієнтами виступив декан фізико-технічного факультету, д.ф-м.н., професор Гасюк Іван Михайлович. У вступному слові Іван Михайлович наголосив на важливості розвитку фізичних та технічних спеціальностей в Університеті в сучасних умовах та їх перспективних напрямках щодо можливостей подальшого працевлаштування, розповів про структуру факультету, освітні програми за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, високопрофесійний викладацький склад та сучасну матеріально-технічну базу.

З презентаційною доповіддю, про вступ до Університету, виступила заступник відповідального секретаря приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, д.ф-м.н., професор Бойчук Володимира Михайлівна. Учні дізналися про обов’язкові та вибіркові предмети, з яких будуть проходити тестування для вступу на 1-ий курс, при здачі національного мультипредметного тесту (НМТ), терміни реєстрації електронних кабінетів, графіки проведення основної і додаткової сесії НМТ, вагові коефіцієнти та методику розрахунку конкурсного балу за відповідною спеціальністю, складання та перевірку мотиваційних листів, порядок подання заяв для вступу на освітній рівень “бакалавр” та зазначення їх пріоритетності.

Зокрема, завідувач  нашої кафедри фізики і хімії твердого тіла, професор Никируй Любомир Іванович, розповів учасникам заходу про освітні програми ”Медична фізика” і ”Матеріали та пристрої відновлювальної енергетики”, навчання на яких відбувається за спеціальністю 105 Прикладна фізика та наноматеріали. Любомир Іванович представив обов’язкові освітні компоненти за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти на даних ОП, розповів про наукову роботу здобувачів освіти даних ОП і можливості їх працевлаштування, академічну мобільність, організацію науково-популярних лекцій для студентів кафедри фізики і хімії твердого тіла провідними науковцями зарубіжних ЗВО, відомих випускників кафедри, міжнародні контакти та окреслив перспективи подальшої міжнародної співпраці із закладами вищої освіти США та Європи.

Перед учнями виступила також Голова студентського сенату ФТФ Косюк Валентина Орестівна, яка ознайомила учнів про Студентський сенат Університету його структуру та функції. Учні також дізналися про цікаві наукові і спортивні гуртки, які діють в Університеті, молодіжний центр ”Paragraph” та наукову бібліотеку.

По завершенні основної частини заходу для абітурієнтів було проведено екскурсію навчальними та науковими лабораторіями структурних підрозділів факультету, зокрема показано наукову лабораторію нанотехнологій для матеріалознавства, енергетики та медицини; лабораторію тонких плівок та електронної мікроскопії, лабораторію методики фізики, лабораторію проектування топологій інтегральних схем для спеціалізованих комп’ютерних систем, тощо. Учні мали змогу також поспілкуватися із здобувачами вищої освіти, які навчаються за освітніми програмами ФТФ в його структурних підрозділах. Здобувачі вищої освіти розповіли учням про навчання на факультеті, можливості опанування соціальних навичок та продемонстрували власні проекти та розробки.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, учні дізналися багато цікавого про освітні програми, викладацький склад та матеріально-технічну базу фізико-технічного факультету. Декан та науково-педагогічні працівники ФТФ дали відповіді на запитання учнів, які були поставлені при живому спілкування, і подякували всім учасникам за їхню участь в організованому заході, та побажали успіхів при вступі до Університету.

Завантажити презентацію освітньої програми  “Прикладна фізика та наноматеріали”