Офіційна церемонія відкриття конференції МКФТТПН-XIX

Сьогодні було офіційно відкрито ХІХ Міжнародну Фреїківську конференцію з фізики і технології тонких плівок та наносистем. Голова Організаційного Комітету,  професор кафедри матеріалознавства та новітніх технологій Володимира Бойчук, тепло вітала гостей і учасників, як присутніх у аудиторії, так і онлайн. Вона згадала тяжкі часи, які сьогодні переживає Україна, та розпочала конференцію хвилиною мовчання в шану всім героям, які віддали своє життя з початку російської агресії проти України. Володимира Бойчук подякувала ректору Ігорю Цепенді та ректорату за їх підтримку та закликала всіх учасників брати участь у наукових обговореннях та насолоджуватися часом під час наступних днів конференції.

Ректор Університету Ігор Цепенда, голова наукового комітету конференції,  завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла Любомир Никируй, і Співголова Наукового Комітету Конференції, завідувач кафедри матеріалознавства та новітніх технологій Володимир Коцюбинський привітали учасників та побажали їм плідної роботи протягом наступних днів.

Перший день конференції був приурочений захоплюючими та цікавими презентаціями запрошених спікерів:  З. Дашевський (університет імені Бен гуріона, Ізраїль), проф. С. Гардоніо (університет Нової Горіци, Словенія), д-р М. Ескарра (університет Тулона, США), проф. Ю. Гуревич (політехнічний університет Мехіко, Мексика).